Sanitat Vegetal.com

Assessor Gestió Integrada de Plagues (GIP) i fitopatòleg expert en jardineria

Qui soc? ¿Quien soy? Qui suis je? Who am I?

Qui soc ?

Em dic Salvador Garcia López, tinc 55 anys, visc a Cambrils (Tarragona).

Soc un biòleg col·legiat, expert en fitopatologia i en tractaments fitosanitaris.

Dins de la meva especialització, m’he especialitzat, encara més, en jardineria.

He assolit el coneixement i pràctica per ser reconegut des de octubre del 2013 com a Assessor GIP (Gestió Integrada de Plagues), tal com especifíca el RD 1311/2012.

Assessoro a empreses i administracions en la manera de controlar les plagues i malalties que afecten les seves plantes, arbusts i arbres, tant de parcs i jardins com d’alineacions a carrers.

Soc un expert (i pioner) en Lluita Integrada a Jardineria que vaig introduir a Port Aventura per combatre les plagues i malalties al 1997 reduint de forma dràstica l’aplicació de productes fitosanitaris.

Posteriorment, al 2003, he creat la meva pròpia empresa www.sanitatvegetal.com, en la que ofereixo alhora l’assessorament i la realització de tractaments fitosanitaris en jardineria duent sempre a terme la Lluita Integrada.

Assessoro a empreses com URBASER SA, ACSA, TALHER SA, UTE Jardiners de Reus, UTE Jardiners de Tarragona, UTE Jardiners de Calafell, UTE Jardiners de Lleida, AGROTARRACO SA, i d’altres. A través d’aquestes empreses, o directament, assessoro els tractaments fitosanitaris (en totalitat o part) de Lleida, Tarragona, Badalona, Esplugues de Llobregat, Reus, Tortosa, Calafell, Vila-seca, Salou, Cambrils i el complexe de Port Aventura i els seus hotels.

Al llarg de la meva vida professional he detectat noves plagues a Catalunya o Espanya com Nipaecoccus nipae, Phoenicoccus marlatti i Metcalfa pruinosa, en aquesta darrera he col·laborat amb Antonia Soto del Jardi Botànic de València al seu control biològic mitjançant la introducció del parasitoid Neodrynus typhlocybae .

Darrerament i degut a la gravetat d’aquesta plaga me he especialitzat en el morrut roig de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus).

He estat professor associat de fitopatologia i tractaments fitosanitaris a l’Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) del 2003 fins al 2011.

Prenc part a l’elaboració del Llibre Blanc dels Tractaments Fitosanitaris a Jardineria que està elaborant la Generalitat de Catalunya i en manual del MAGRAMA per als Usos no Agrícoles del PAN corresponent.

He estat Vicepresident, actualment vocal, de l’APEVC (Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya) i  soc soci de l’Associació Española de Arboricultura.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s